Numele Israelului a dispărut de pe hărțile digitale disponibile în China

Data publicării:
Numele Israelului a fost șters de pe hărțile online ale Alibaba și Baidu
Cu toate că granițele și orașele țării sunt marcate pe hartă, numele Israelului a fost șters. Colaj foto: Twitter (X) / @Prolotario1; Google Translate

Giganții tehnologiei din China, Baidu și Alibaba, au șters numele Israelului de pe hărțile digitale accesibile prin motoarele lor de căutare, potrivit Wall Street Journal, care raportează faptul că această decizie se potrivește cu diplomația neclară a Beijingului cu privire la conflictul Israel-Hamas.

Hărțile prezentate de Baidu arată linia de demarcație dintre Israel și teritoriile palestiniene, dar nu mai identifică țara după numele ei, potrivit raportului. Mai mult, și pe harta lumii prezentată de Alibaba apare aceeași modificare, cu toate că numele altor țări mult mici, precum Luxemburg, sunt marcate foarte clar.

hartă-israel-china-3
Hartă de la Baidu Maps cu denumirile traduse în limba română. Numele Israelului lipsește. Captură foto: Google Translate

„Utilizatorii de internet din China și-au exprimat uimirea în legătură cu faptul că numele 'Israel' nu mai apare pe hărțile digitale de la Baidu și Alibaba, o ambiguitate care se potrivește cu diplomația neclară a Beijingului și este în contrast cu atenția pe care o acordă în general hărților”, a scris pe Twitter (X) șeful biroului din China al WSJ, Jonathan Cheng.

Încă de la începutul conflictului din Gaza, China a cerut încetarea focului pentru a evita ca războiul să se extindă și pentru ca civilii să nu mai sufere din cauza bombardamentelor zilnice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mii de oameni au fost uciși de când Hamas a atacat Israelul, declanșând cel mai brutal asalt asupra țării din întreaga sa istorie. Între timp, guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a extins operațiunile terestre din Gaza și a spus că nu există nicio șansă să fie impusă o încetare a focului în acest moment.

Forțele israeliene au ucis mai mulți comandanți și lideri Hamas și au atacat tunelurile subterane din Gaza în operațiunile militare din ultimele zile. Cel puțin 230 de ostatici rămân captivi în Fâșia Gaza, o parte dintre ei fiind cetățeni străini.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri