Provocarea găleții cu gheață: donații de peste 100 milioane de dolari într-o lună

Data publicării:
copii ice bucket

Foto: Facebook

Anunțul a fost făcut de ALS Association (Asociația SLA) care luptă împotriva maladiei Lou Gehrig sau scleroza amiotrofică laterală, boală neurodegenerativă de care suferă și fizicianul Stephen Hawking, relatează AFP citată de Agerpres.

Suma exactă a fost de 100.900.000 de dolari, comparativ cu 2,8 milioane de dolari donați anul trecut, în aceeași perioadă (29 iulie — 29 august), a precizat asociația.

Recunoștință este un cuvânt care nu poate exprima ceea ce simțim”, a spus președintele asociației Barbara Newhouse, adăugând că „acești bani vor fi folosiți pentru a finanța cercetarea de specialitate și pentru a ajuta oamenii atinși de această maladie”.

Asociația așteaptă donarea de bani pentru susținerea acestei cauze, însă mii de oameni din întreaga lume se distrează începând din luna iulie, filmându-se în timp ce își toarnă o găleată de apă de la gheață pe cap, provocându-i și pe alții să facă același lucru.

Sute de celebrități din întreaga lume, între care vedete din show-business, politicieni, analiști, sportivi au intrat în joc, între aceștia numărându-se Taylor Swift, Shakira, George W. Bush, Katy Perry, Tom Cruise, Matt Damon, Usain Bolt, Jeff Bezos, Gisele Bundchen, Justin Bieber, Mark Zuckerberg, Stieven Spielberg, Neymar, Kate Moss, David și Victoria Beckham.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri