Primarul din Mariupol: „Viețile celor care sunt încă aici se află în mâinile unui singur om - Vladimir Putin”

Data publicării:
Ukraine Russia
Orașul Maripuol, disturs după bombardamentele rusești. Foto: Profimedia Images

Viețile oamenilor care au rămas blocați în Mariupol sunt în mâinile lui Vladimir Putin, spune primarul orașului, Vadim Boicenko. În oraș se află în continuare 100.000 de oameni, potrivit primarului, care mai afirmă că soldații de la combinatul Azovstal nu se vor preda.

Vadim Boicenko și-a exprimat frustrarea față de rata mică a evacuărilor de civili din Mariupol de la începutul războiului. Într-un interviu pentru Reuters, preluat de BBC, el a spus că Rusia „subminează evacuările”, care au început în primele zile ale lunii martie.

Rușii „ne-au cerut o hartă cu locurile de unde încep evacuările, le-am dat harta. (Ne-au întrebat) câte autobuze avețo? Le-am spus câte autobuze avem. Și au distrus și demolat toate acele locuri, ne-au distrus autobuzele”, a declarat Vadim Boicenko.

Primarul a mai arătat că în continuare sunt 100.000 de oameni blocați în oraș, iar soldații care s-au baricadat în combinatul siderurgic Azovstal nu se vor preda.

„E important să înțelegeți că viețile celor care sunt încă aici se află în mâinile unui singur om - Vladimir Putin”.

Volodimir Zelenski a contrazis afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin conform cărora oraşul-port Mariupol, vital din punct de vedere strategic, a căzut joi în mâinile armatei ruse, transmite Reuters.

Vladimir Putin a apărut joi  la televiziunea de stat rusă împreună cu ministrul apărării Serghei Şoigu pentru a anunţa că anulează ordinul de a lua cu asalt combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, unde sunt asediate forţele ucrainene rămase în oraş, adăugând că acum plănuieşte ca aceasta să fie sigilată „pentru ca nici măcar o muscă să nu poată intra sau ieşi”. Putin şi-a reiterat, de asemenea, cererea ca luptătorii ucraineni încercuiţi să depună armele şi să se predea dacă vor să scape cu viaţă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri