Prințul Henrik nu a vrut să fie înmormântat lângă soția lui. Detalii din culisele Casei Regale a Danemarcei

Data actualizării: Data publicării:
Danish Queen Margrethe II Visits Yogyakarta
Foto: Guliver/Getty Images

Prințul Henrik al Danemarcei a murit marți, iar la căpătâiul său s-a aflat soția lui, Regina Margrethe. Însă prințul nu va fi înmormântat lângă locul de veci al soției sale, încălcând astfel o tradiție legală veche de secole, scrie CNN.

Danish Queen Margrethe II Visits Yogyakarta
Foto: Guliver/Getty Images

Prințul Henrik, în vârstă de 83 de ani, a fost internat în luna ianuarie, din cauza unei infecții la plămâni, după ce a fost diagnosticat cu demență, în luna septembrie a anului trecut. El a refuzat până în ultima clipă să fie îngropat alături de soția lui, nemulțumit de faptul că aceasta a refuzat să îi acorde titlul de rege consort.

Prințul Henrik, născut în Franța, și Regina Margrethe s-au căsătorit în 1967, însă titlul oficial al principelui nu a fost schimbat nici după nuntă, nici de-a lungul anilor. „Nu mai era niciun secret că prințul era nemuțumit de ani de zile cu rolul pe care îl avea în interiorul Casei Regale și cu titlul care îi fusese acordat. Nemulțumirea sa a crescut tot mai mult în ultimii ani”, a declarat directorul de comunicare al palatului, Lene Balleby.

„Pentru prinț, decizia de a nu fi înmormântat alături de regină este o consecință naturală pentru că nu a fost tratat în mod egal de soția lui: nu a avut titlul și rolul pe care și le-a dorit”, a adăugat Balleby.

Regina Margrethe, în vârstă de 77 de ani, are deja un loc de veci rezervat în Catedrala Roskilde, într-un sarcofag creat de artistul danez Bjørn Nørgaard.

Regina Margrethe și cei doi fii ai cuplului regal, Prințul Frederick și Prințul Joachim, s-au aflat la căpătâiul Prințului Henrik când acesta a murit. Prințul s-a retras din viața publică anul trecut, după ce a fost diagnosticat cu demență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri