„Rambo”, bărbatul care a pus pe jar autoritățile din Germania, a fost prins

Data actualizării: Data publicării:
yves rausch

„Rambo”, bărbatul de 31 de ani care a dezarmat patru poliţişti germani la sfârşitul săptămânii trecute şi căruia i se pierduse urma în regiunea Pădurea Neagră, a fost prins vineri, a anunţat poliţia, citată de agenția dpa.

Fugarul fusese oprit duminică de poliţie în orăşelul Oppenau, la vest de Stuttgart, dar a reuşit să fugă, nu înainte de a le lua armele de serviciu poliţiştilor pe care i-a ameninţat cu un pistol. Dispariţia sa a declanşat o amplă operaţiune de căutare în pădure şi în zonele limitrofe.

Nu mai puțin de 200 de oameni, o unitate de elită, elicoptere, camere cu termoviziune și câini au fost implicați în operațiunea desfășurată în zona Pădurea Neagră din landul Baden-Württemberg.

Bărbatul, care se numește Yves Rausch, avea cazier, având la activ mai multe încălcări ale legii. Procurorul care se ocupă de caz l-a descris drept un „ranger”, bun cunoscător al zonei.

Bărbatul ar fi rămas pe străzi de anul trecut, după ce a pierdut apartamentul în care locuia la Oppenau, scrie Agerpres.

Yves Rausch „Rambo”

Foto: ©Profimedia

Poliția l-a găsit duminică într-o colibă la marginea pădurii. Inițial, bărbatul a cooperat, dar apoi a scos un pistol și i-a dezarmat pe oamenii legii. Potrivit mamei sale, Yves locuia în colibă și cultiva legume. Totodată, făcea sculpturi din lemn pentru a le vinde.

Presa germană l-a votezat „Rambo”, după personajul fictiv din filmul cu același nume. În filmul „Rambo”, Sylvester Stallone joacă rolul unui veteran al războiului din Vietnam care se ascunde de poliția americană într-o pădure.

Cum a fost prins „Rambo”

Potrivit presei germane, poliția a acționat „la pont”, iar bărbatul a fost surprins vineri în timp ce stătea jos, în niște tufișuri, având pe lângă el mai multe arme, inclusiv un topor, dar și o scrisoare.

În timpul arestării s-a iscat o încăierare în care au fost răniți ușor atât „Rambo”, cât și câțiva agenți. 

Anterior, poliția îi ceruse să se comporte rațional și să comunice cu agenții. La scurt timp după aceea, autoritățile au anunțat că îl au în custodie. Agenții ar fi primit informații de la doi martori.

Bărbatul va fi evaluat psihiatric și va fi testat pentru consum de alcool și droguri. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri