Simptomele lui Roman Abramovici de presupusă otrăvire ar fi fost cauzate de gaze lacrimogene, potrivit presei din Turcia

Data actualizării: Data publicării:
roman abramovici schitand un zambet
Roman Abramovici a acuzat simptome ciudate și chiar și-ar fi pierdut vederea pentru câteva ore după o întâlnire avută la Kiev, la începutul lunii martie, cu negociatori ucraineni Foto: Profimedia Images

Simptomele oligarhului rus Roman Abramovici, suspectate ca fiind o presupusă otrăvire, au fost cauzate de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev, potrivit presei din Turcia, acolo unde oligarhul ar fi fost tratat la o clinică și și-ar fi revenit.

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk afirmă că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor, precum şi pierderea temporară a vederii, suferite de Abramovici, au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde discutase cu oficiali ucraineni, în cadrul demersurilor sale de mediere în războiul ruso-ucrainean, scrie agenția EFE, preluată de Agerpres.

Abramovici a plecat imediat apoi în Turcia, unde a fost tratat într-o clinică.

Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că Abramovici a avut „simptome ale unei posibile otrăviri” după participarea la o reuniune la Kiev, în data de 3 martie. Este vorba despre mâncărimi la ochi, lăcrimări și chiar dureri ca niște înțepături, precum și iritații și exfolieri ale pielii pe față și pe mâini. 

Ulterior, un oficial american a declarat pentru Reuters că simptomele acuzate de oligarhul rus Roman Abramovici și de doi negociatori ucraineni ar fi legate mai degrabă de anumiți factori de mediu decât de o tentativă de otrăvire, potrivit evaluării serviciilor americane de spionaj.

Abramovici a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Citiți și: GALERIE FOTO. Cine e Roman Abramovici și cum a ajuns un copil orfan să fie un oligarh supranumit „portofelul lui Putin”

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri