Discuţii în SUA pentru a trimite la Kiev un oficial de rang înalt

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării, Austin Lloyd, alaturi de joe biden
Secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării, Austin Lloyd, sunt candidaţii potenţiali pentru această vizită, fiind improbabilă o vizită a preşedintelui Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Autorităţile din SUA analizează posibilitatea de a trimite la Kiev o delegaţie oficială la nivel înalt în semn de solidaritate cu Ucraina. Secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării, Austin Lloyd, sunt candidaţii potenţiali pentru această vizită, fiind improbabilă o vizită a preşedintelui Joe Biden, relatează Reuters.

Deocamdată nu a fost luată o decizie, mai scrie sursa citată de Agerpres. Discuţiile pe acest subiect au fost relatate prima dată de Politico. Alţi lideri occidentali, printre care premierul britanic Boris Johnson şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au deplasat recent în Ucraina pentru a exprima solidaritatea cu această ţară.

În acelaşi timp, guverne occidentale trimit ajutoare militare suplimentare pentru a spori capacitatea de apărare a Ucrainei înaintea a ceea ce se anunţă a fi o ofensivă de amploare a armatei ruse în estul şi sudul ţării pentru a prelua controlul complet asupra provinciilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri