New York, statul american în care coronavirusul se propagă „mai rapid ca un tren de mare viteză”

Data actualizării: Data publicării:
Andrew Cuomo
Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York Foto: Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Statul New York este zona din Statele Unite cel mai greu lovită de epidemia de coronavirus: sunt peste 25.000 de cazuri de infecții confirmate, adică aici se înregistrează aproape jumătate din toate cazurile la nivel național. Peste 200 de oameni au murit în New York, în timp ce cazurile nou confirmate se dublează la fiecare trei zile, relatează BBC.

Guvernatorul Andrew Cuomo a cerut de urgență materiale sanitare, avertizând că virusul se răspândește în statul său „mai rapid decât un tren de mare viteză”.

„Vârful epidemiei este mai înalt decât l-am estimat și se apropie mai curând decât credeam”, a declarat Cuomo, îngrijorat de perspectiva ca sistemul de sănătate al statului său să fie copleșit. 

Ca un exemplu pentru cât de gravă este situația, el a spus că în prezent New York-ul are 7.000 de aparate de ventilație mecanică, dar ar avea nevoie de 30.000! Cuomo, un democrat, a criticat răspunsul foarte slab al autorităților federale, plângându-se că ajutorul primit, de numai 400 de ventilatoare, este infim. În cel mai rău scenariu, a estimat el, ar putea fi nevoie de 140.000 de paturi de spital.

Cu o populație de aproape 20 de milioane de locuitori, New York este al patrulea cel mai populat stat american. Până acum, aici s-au înregistrat 25.665 de cazuri confirmate de Covid-19 și 210 decese.

OMS a avertizat marți că Statele Unite ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei de Covid-19. Avertismentul a venit în condițiile în care președintele Donald Trump a estimat că până de Paște, adică în două săptămâni, SUA și-ar putea redeschide activitatea economică.

Peste 54.800 de cazuri de coronavirus s-au confirmat până acum în SUA, iar numărul deceselor se ridică la 782.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri