Șuruburile rupte din camera reactorului submarinului nuclear britanic HMS Vanguard au fost lipite cu superglue

Data actualizării: Data publicării:
HMS Vanguard
Submarinul HMS Vanguard. Sursa foto: Profimedia Images

Marina militară britanică a cerut o anchetă urgentă după ce s-a descoperit că mai multe șuruburi rupte de la bordul unui submarin nuclear au fost lipite cu superglue, scrie Insider.com care citează The Sun.

Potrivit publicației britanice, inspectorii au găsit un "defect" la bordul submarinului nuclear HMS Vanguard în timpul unei verificări tehnice realizate la șantierul naval Devenport din Plymouth, Anglia.

Cel puțin șapte șuruburi rupte în camera reactorului fuseseră lipite cu superglue, în loc să fie înlocuite, a precizat Ministerul Apărării pentru The Sun. Șuruburile s-au rupt pentru că fuseseră strânse prea tare.

Problema a fost descoperită în timpul pregătirilor pentru pornirea reactorului la putere maximă pentru prima dată.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunțat că problema a fost "imediat raportată și remediată", iar Babcock, compania din domeniul securității ai cărui angajați civili au lipit șuruburile, a comunicat publicației The Sun că nu existau probleme de siguranță legate de instalația nucleară și că reactorul nu ar fi explodat dacă problema nu ar fi fost descoperită.

"În timpul unei inspecții a fost descoperit un defect din timpul lucrărilor realizate asupra HMS Vanguard în docul uscat. Defectul a fost imediat raportat și remediat. În urma acestei situații, Secretarul de Stat a discutat cu conducerea companiei Babcock pentru a primi asigurări legate de calitatea lucrărilor viitoare", a comunicat Ministerul Apărării.

Submarinul de 16.000 de tone HMS Vanguard are la bord rachete balistice Trident și este unul dintre cele patru submarine nucleare britanice.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri