Sari la conținut

Atentate teroriste la Bruxelles | Cei trei suspecţi surprinşi de camerele de supraveghere

Ei sunt cei trei suspecţi surprinşi de camerele de supraveghere ale terminalului de pe aeroportului internaţional din Bruxelles. În imagine se poate observa că toţi trei au cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei sunt îmbrăcaţi în negru. Cel de-al treilea poartă o jachetă deschisă la culoare.

Un detaliu care a atras atenţia presei din Belgia este faptul că fiecare dintre cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă mănuşă neagră pe mâna stângă. Bănuiala jurnaliştilor belgieni, dar şi a autorităţilor din Bruxelles, este că ei îşi ascundeau, astfel, detonatoarele. Mai mult: oficialii belgieni spun că în bagajele unuia dintre atentatori se afla o bombă. Cei doi sunt, cel mai probabil, morţi.

Suspectul în jachetă de culoare deschisă este presupus în viaţă şi dat în urmărire. Despre el, jurnaliştii belgieni spun că ar fi fugit de la faţa locului după ce bomba pe care o avea asupra lui nu s-a declanşat. Presa belgiană speculează chiar că cel de-al treilea suspect ar putea fi în spatele atentatului de la metrou.

Frederic van Leeuw, procuror federal al Belgiei: „O imagine a celor trei suspecţi a fost surprinsă pe aeroportul Zaventem. Cel mai probabil, doi dintre ei au comis atentate sinucigaşe, iar al treilea, îmbrăcat cu o haină deschisă la culoare şi cu o şapcă, este căutat”.