Un caz asemănat cu „George Floyd”, filmat în Cehia. Poliția a reacționat postând propriul clip - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
doi politisti imobilizeaza un barbat pe strada unul stand cu genunchii pe gatul lui
Un bărbat de etnie romă imobilizat de poliția cehă pe stradă a murit ulterior în ambulanță. Cazul a fost comparat cu „George Floyd” din SUA, dar poliția spune că bărbatul a murit din cauza drogurilor Foto: captură video

Un caz similar cu cel al lui George Floyd a fost filmat în Cehia.  Incidentul a avut loc în Teplice, un oraș aproape de granița cu Germania. Un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de etnie romă pe care îl aresta. Suspectul nu a mai ajuns la secție, deoarece a murit pe drum, în ambulanță.

Imaginile cu intervenția poliției au fost postate de o organizație care promovează drepturile romilor și au fost distribuite intens în cadrul acestei comunități. Oamenii legii au fost acuzați de rasism și imediat situația a fost comparată cu cazul lui George Floyd.

Răspunsul poliției cehe a fost sec: Nu este niciun Floyd al Cehiei, deoarece autopsia a arătat că decesul a fost provocat de droguri, nu de genunchiul pus pe gât.

De asemenea, pe contul oficial de Twitter al Poliției a fost pus un clip în care arată ce făcea bărbatul decedat înainte să vină poliția - se bătea cu altă persoană și lovea mașini la întâmplare.

Nu este însă pentru prima dată când poliția din Cehia este acuzată de brutalitate. În martie, s-a confruntat cu un val de critici, după ce o intervenție în forță asupra unui bărbat care nu purta mască a ajuns pe rețelele sociale.  Bărbatul mergea pe trotuar cu copilul său când a fost oprit de polițiști și apoi pus la pământ. Oamenii au fost indignați, mai ales că o asemenea scenă s-a petrecut în fața copilului care, vizibil speriat, începe să plângă și se refugiază în brațele unei trecătoare.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri