Eșec cu repetiție la Samsung

Data publicării:
samsung galaxy note 7 getty crop

Sud-coreenii de la Samsung au găsit vinovatul pentru eşecul modelului Note7 care exploda ori lua foc. Inamicul era chiar în fabrică. Componentele încărcătorului nu încăpeau în carcasă şi provocau incidente periculoase. Un alt acumulator a fost fabricat repede, dar şi acesta a luat foc, aşa că soarta lui Note7 a fost pecetluită.

Trebuia să fie un competitor puternic pentru iPhone, însă a devenit o uriaşă problemă de reputaţie. Samsung a trebuit sa retragă de pe piaţă modelul Galaxy Note 7 la numai două luni de la lansare, iar asta costat compania mai bine de cinci miliarde de dolari. Un manager de la Samsung confirmă defectele şi, mai mult, spune că au fost două serii de probleme.

Wang Tong, preşedinte al centrului de cercetare Samsung China: În timpul primei noastre retrageri a dispozitivelor, ne-am gândit că prima tranșă de telefoane care a intrat pe piață a avut probleme cu bateria, dar acele aparate vândute pe piața chineză nu au fost din aceeași tranșă și am folosit alți furnizori de baterii. În urma testelor, am descoperit ca aparatele de pe piața chineză nu aveau aceleași probleme cu cele găsite la prima retragere.

Oficialii Samsung au fost nevoiți să retraga modelul de pe piață după ce au aflat rezultatele unor investigații independente, pe care tot ei le-au cerut în Germania și Statele Unite. Note 7 s-a vândut în peste trei milioane de exemplare și pâna acum 96 la sută dintre ele au fost retrase.

Xiang Ligang, expert al pieței telecom: „Potrivit actualului scenariu, telefonul mobil este din ce în ce mai subțire și mai mic, în timp ce capacitatea bateriei devine mai mare. Dar carcasa de protecție care acoperă bateria nu poate fi făcută foarte mare, iar toate acestea au pus o presiune mare asupra bateriei”.

Samsung a fost acuzat că a pus designul înaintea siguranței. Iar lovitura de imagine a fost majoră. Rețelele de socializare au fost inundate cu imagini ale telefoanelor distruse de flăcări, iar companiile aeriene au interzis accesul în avion cu Note 7. Sud-coreeni și-au cerut scuze în repetate rânduri, însă ieșirea din scandal pare să fie destul de complicată. În mod tradițional, Samsung își prezenta noile modele premium la congresul tehnologiilor mobile de la Barcelona. Dar acest an va fi o excepție. Noul Samsung Galaxy va fi lansat mai târziu decât de obicei. tocmai fiindcă producătorul vrea să-și ofere mai mult timp pentru verificări”.

Koh Dong-Jin, directorul diviziei mobile Samsung: „Deși suntem aproape gata să lansăm modelul Galaxy S8, singurul lucru pe care îl putem spune acum este că nu îl vom prezenta la Congresul Mondial al Tehnologiilor Mobile, așa cum am făcut până acum, an de an.

În ciuda eșecului Note 7, Samsung se așteaptă ca pe ultimul trimestru al lui 2016 să înregistreze o creștere de 50% a profitului operațional. Dacă estimarea se materializează, pentru sud-coreeni ar fi cele mai bune rezultate din ultimii trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri