Victor Piţurcă: „Chiricheş are fractură şi necesită 5-6 zile de pauză. După aceea, îşi va face mască”

Data publicării:
165140 165140 conferinta piturca 1

Antrenorul naţionalei a vorbit, în primul rând, despre accidentarea lui Vlad Chiricheş, care nu va putea evolua în cele două partide decisive pentru calificarea la turneul final din Brazilia.

„Vlad Chiricheș s-a accidentat, din păcate. Se pare că accidentarea este destul de gravă. În cursul zilei de astăzi sau în următoarele două ore vom afla 100% care e starea sa. Dar e clar, e fractură, care necesită cel puțin șase zile de pauză. Vom decide dacă putem miza pe el măcar în cel de-al doilea meci. În rest, toți băieții convocați sunt bine din punct de vedere medical. După cum știți, unii nu au jucat în acest sfârșit de săptămână, ceea ce e o problemă. Dar asta e situația, ne adaptăm. Chiar dacă Chiricheș nu va putea juca, chiar dacă unii băieți nu au jucat la club în ultimul timp, sper ca, datorită importanței acestor jocuri, să treacă peste aceste probleme și să joace la cel mai ridicat nivel dacă vor fi băgați. Cam astea sunt datele problemei. Ne era frică de acest lucru. Doream ca Vlad să nu aibă fractură. Dar mi-a confirmat la telefon, când am vorbit cu el. După aceea trebuie să-și facă mască. Cinci-șase zile nu poate zbura cu avionul. Asta e realitatea. Mai multe lucruri voi afla după-amiază”, a declarat Victor Piţurcă, scrie digisport.ro.

Întrebat cine îi va lua locul lui Chiricheş în primul 11, selecţionerul Victor Piţurcă a dat de înţeles că va miza pe serviciile stelistului Florin Gardoş.

„Planuri îți faci când ai toți jucătorii valizi. Sper ca lipsa lui Chiricheș să nu se vadă, dar fiind unul din cei mai valoroși jucători români, probabil se va simți, deși eu sper să nu. Sper ca cel care joacă în locul său, să se ridice la nivelul lui Vlad. Gardoș a jucat la ultimul meci pe postul lui Chiricheș, iar asta e un avantaj. Mă voi decide însă până la ora meciului, în funcție de starea și de forma băieților. Sunt două jocuri, nu unul, trebuie să ținem cont de asta. Ambele meciuri trebuie jucate la aceeași intensitate, pentru a fi noi câștigătorii la sfârșitul lor”, a mai declarat selecționerul.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21:45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21:00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri