Filmul experimental „Touch me not” al regizoarei Adina Pintilie a speriat reprezentanții presei la Berlinală

Data actualizării: Data publicării:
touch me not foto fb
Foto: Facebook

Cu nuditate și sex, filmul experimental „Touch Me Not”, câștigătorul Ursului de Aur, a speriat mulți reprezentanți ai mass-media la Berlinală, informează publicația germană Focus. În filmul regizoarei Adina Pintilie se pot urmări diferiți oameni și practicile lor sexuale.

touch me not foto fb
Foto: Facebook

Potrivit publicației germane, mai mulți spectatori și jurnaliști au părăsit sala la scurt timp de la începerea proiecției. Cei care au rămas au apreciat însă filmul, răsplătind artista cu ropote de aplauze.

Amestecul de scene de joc și de documentare pare a fi un experiment psihoterapeutic - limitele rușinii nu sunt reduse cu atenție, sunt pur și simplu distruse. Adina Pintilie a spus, despre film: „Am vrut să aflu ce este intimitatea, este o cercetare, a fost un proces lung. În cele din urmă a fost o poveste de dragoste de șapte ani pentru noi toți”. „Există o plasă de siguranță în ficțiune, nu am avut asta, am lucrat autentic, am dezvoltat relații interpersonale și toți participanții și-au deschis cu adevărat sufletul”, a completat artista.

Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă regizat de Adina Pintilie a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut la gala premiilor celei de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin. De asemenea, a primit și marele trofeu al festivalului, „Ursul de aur”.

Citiți și: Berlinala 2018. „Nu mă atinge-mă” al Adinei Pintilie a luat marele premiu

Ce scrie presa internațională despre filmul „Nu mă atinge-mă”, premiat cu Ursul de Aur

„Nu mă atinge-mă”. Adina Pintilie, regizor: La 20 de ani, credeam că știu cum stau lucrurile cu intimitatea

România, participare record la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri