Dosar de omor, redeschis în Gorj

Data publicării:
240214 TANAR

Procurorii caută, din nou, ucigaşul unui bărbat din Gorj, după ce un tânăr a ajuns în spatele gratiilor nevinovat. Anul trecut a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar acum a început urmărirea penală asupra a trei suspecţi. Principalul suspect este un bătrân, care şi-ar fi recunoscut fapta.

Crima a avut loc în luna noiembrie a anului 2010. Mihai Igeanu, un tânăr de 18 ani, a fost arestat pentru omor, după ce unchiul său a fost bătut de un vecin, iar el s-a dus la acesta să-i ceară explicaţii. A doua zi, bărbatul de 54 de ani a fost găsit mort pe marginea drumului, înjunghiat. Tânărul a stat 9 luni în spatele gratiilor şi a susţinut încă de la început că este nevinovat. Curtea Supremă l-a achitat, după ce probele ADN au demonstrat că nu Mihail este criminalul.

După aproape 4 ani de la crimă, adevăratul vinovatul este tot în stare de libertate. A fost însă redeschis dosarul şi se fac cercetări.

„Dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, se află în lucru la un procuror care efectuează în cauză urmărirea penală, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Între timp, tânărul a dat statul în judecată pentru că a stat după gratii pe nedrept.

„Eu cred că sunt suficiente probe administrate, urmează şi celelalte care se vor administra, care să ducă de data asta, fără dubii, la concluzia cu privire la persoana care într-adevăr se face vinovată de săvârşirea acestei crime”, a spus Ionuţ Dănău, avocat.

Tânărul a cerut daune morale un milion de lei şi 7.000 de euro cheltuieli judiciare. După experienţa prin care a trecut, a decis să se mute definitiv în Grecia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri