„O zi mare pentru România”. Cum sună discursul redactat de inteligența artificială pentru Lucian Bode, dacă România intră în Schengen

Mihnea Lazăr Data publicării:
ministrul de Interne, Lucian Bode, ține niște foi în mâini
Ministrul de Interne, Lucian Bode. Foto: Inquam Photos/George Călin

Aplicația ChatGPT, dezvoltată de laboratorul de cercetare a inteligenței artificiale OpenAI, a redactat, la cererea Digi24.ro, un discurs ipotetic pe care ministrul de Interne, Lucian Bode, îl va putea rosti în cazul aderării României în spațiul Schengen.

„Cum crezi că ar trebui să sune discursul ministrului Lucian Bode după ce România va fi acceptată în spațiul Schengen?”, a fost întrebarea adresată ChatGPT.

După redactarea a trei paragrafe din discurs, chatbot-ul s-a blocat, iar aplicația a afișat mesajul „Network error”.

În cele din urmă, forma finală a discursului redactat de către inteligența artificială arată în felul următor:

„Dragii mei compatrioți,

Este o zi mare pentru România și pentru poporul nostru. Astăzi, țara noastră a luat un pas important spre integrarea în Europa, prin acceptarea în spațiul Schengen”.

Cu mare bucurie, aș dori să anunț astăzi că România a fost acceptată în spațiul Schengen. Această realizare este un pas important pentru viitorul nostru ca națiune și marchează un moment istoric în evoluția integrării noastre europene.

Aderarea la spațiul Schengen înseamnă mai multă libertate de mișcare și mai multe oportunități de afaceri pentru cetățenii noștri. Este un pas important către o Europă mai unită și mai puternică.

În același timp, această realizare arată că România a îndeplinit toate criteriile și standardele necesare pentru a fi acceptată în această importantă comunitate europeană. Am lucrat cu dedicație și am arătat că suntem pregătiți să ne îndeplinim responsabilitățile asumate.

Vreau să mulțumesc fiecărui guvern care a contribuit la acest efort, precum și fiecărui cetățean care a susținut această cauză și să subliniez că acest lucru nu înseamnă că misiunea noastră s-a încheiat. Fără colaborarea și implicarea tuturor, această realizare nu ar fi fost posibilă.

Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a consolida securitatea și stabilitatea la nivel european și pentru a face față provocărilor viitoare.

Vreau să mulțumesc și partenerilor noștri europeni pentru încrederea acordată și să le asigur că România va fi un partener loial și de încredere în acest nou spațiu.

Să sărbătorim acest moment istoric alături de cei dragi și să ne angajăm să construim împreună un viitor mai bun pentru România și pentru Europa."

Ministrul de Interne Lucian Bode și-a exprimat, săptămâna trecută, speranța asupra reluării discuțiilor cu Austria despre aderarea României la Schengen, după o întâlnire avută la Stockholm cu omologul său austriac, în cadrul unei reuniuni informale a JAI (Consiliul de Justiție și Afaceri Interne).

„I-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României”, a spus Bode despre întâlnirea cu ministrul austriac Gerhard Karner. „Sunt încrezător că în perioada următoare vom relua dialogul bilateral, întrucât România are o așteptare legitimă ca Austria să își reconsidere poziția exprimată la vot în luna decembrie a anului trecut. Totodată, i-am cerut ca Austria să revină la sprijinul constant arătat față de aderarea României, astfel încât procesul de aderare la spațiul Schengen să se finalizeze cât mai curând posibil”, a precizat Bode.

România a ratat, în decembrie 2022, intrarea în spațiul Schengen, după ce Austria și Olanda au votat, în cadrul Consiliului JAI, împotriva aderării țării noastre și a Bulgariei în zona Schengen.

ChatGPT și este un chatbot dezvoltat de laboratorul de cercetare a inteligenței artificiale OpenAI. Chatbotul are dezvoltată o interfață de comunicare care poate genera în prezent inclusiv o conversație în limba română.

ChatGPT se bazează pe cantități uriașe de texte create de oameni și caută regularități statistice în aceste date, învață ce cuvinte și fraze sunt asociate cu altele și, astfel, e capabil să prezică ce cuvinte ar trebui să urmeze în orice propoziție și cum se potrivesc propozițiile între ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri