Peste 130 de persoane din Italia au ajuns duminică noaptea la Craiova cu o cursă de la Bergamo

Data actualizării: Data publicării:
Un avion zboara la mica altitudine, pregatindu-se de aterizare
OMS critică transportatorii aerieni pentru că cer prețuri „scandaloase” pentru transportul echipamentelor medicale. FOTO: Getty Images

Un avion cu peste 130 de persoane, care venea din Bergamo, Italia, a aterizat duminică noaptea pe Aeroportul Internațional Craiova.

Cei care vin din zonele italiene aflate în carantină vor fi duși la aproape 100 de kilometri de Craiova, într-un centru de carantină, dacă manifestă simptome de boală, potrivit Mediafax.

ACTUALIZARE ora 2:00  Cursa din Bergamo a sosit duminică noaptea cu peste 130 de pasageri la bord. Ar fi trebuit să aibă 179 de pasageri, dar au venit doar 136, pentru că 43 de pasageri au renunţat să mai urce în avion şi au rămas în Italia.

A fost un zbor nu tocmai liniştit pentru pasagerii din cursa Bergamo – Craiova. Când s-au îmbarcat din Italia au aflat că în Craiova îi aştepta o armată de oameni.

Zeci de medici, mascaţi, forţe de ordine şi autorităţi i-au aşteptat pe pasagerii care au fost examinaţi de teamă ca nu cumva vreunul dintre ei să aducă virusul ucigaş în ţară. 

Și rudele i-au aşteptat cu emoţii.

Când au coborât din aeronavă, pasagerii au completat un chestionar şi apoi au fost examinaţi de medici. În cazul în care vreunul manifesta simptomele coronavirusului intra în carantină 14 zile într-un cămin al unui liceu din Bechet.

Când au aflat că vor fi aduşi în Bechet pasagerii pentru carantină, oamenii au ieşit în stradă.

Autorităţile locale spun că au mai pregătit un alt spaţiu în Craiova pentru cei care vor intra în carantină.


Potrivit prefectului de Dolj, Narcis Purcărescu, cele 179 de persoane care sunt aşteptate să aterizeze pe aeroportul din Bănie, vor fi verificate de medici specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase " Victor Babeş" din Craiova.

Toţi pasagerii vor da declaraţii în care vor menţiona zonele din care vin, iar cei care au avut contact cu zonele afectate de coronavirus din Italia vor fi duse cu autobuzele în oraşul Bechet unde vor fi cazate în internatul unui liceu din localitate. Aici vor fi monitorizate timp de 14 zile, a declarat, Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

„Sunt 179 de persoane, pasageri cu echipaj cu tot. Vor intra în carantină doar cei care vin din cele 11 localităţi din Italia în care este instituită carantina, indiferent dacă sunt sau nu contaminaţi. Vor fi duşi la campusul liceului din Bechet. E un campus făcut cu fonduri europene şi e nefolosit. Am vorbit cu primarul de la Bechet şi ni-l pune la dispoziţie. Sunt 120 de locuri. (...) La noapte vor veni echipe de medici de la Spitalul de Infecţioase, vom avea la dispoziţie două salvări şi pentru transport, domnul primar ne-a pus la dispoziţie un autobuz mare şi două microbuze.Sperăm să nu fie cazul, dar vor fi la aeroport pentru orice eventualitate. Cei care au simptome vor fi preluaţi automat de Spitalul de Infecţioase, li se vor face analize, apoi vor fi trimişi la unul dintre cele patru spitale specializate în aşa ceva. Adică, Iaşi, Cluj, Timişoara, Bucureşti.Cei la care se confirmă. Până se confirmă rămân la Spitalul de Boli Infecţioase. Am vorbit cu doamna director şi are o zonă special amenajată”, a declarat, Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

El a mai spus că măsuri speciale au fost luate şi la punctele de trecere a frontierei de la Bechet şi Calafat. Echipe de medici de la spitalele din Dăbuleni şi Calafat vor asigura permanenţa în cele două vămi şi vor verifica toate persoanele care vin din Italia sau altă zonă afectată de COVID-19.

În Aeroportul Internaţional Craiova vor asigura permanenţa medici de la spitalele din Craiova.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri