Cristian Preda: Victor Ponta trebuie să retragă declarațiile despre Elmar Brok, Traian Băsescu și Monica Macovei

Data publicării:
preda cristian - mfax-1

Foto: Mediafax

În deschiderea ședinței de plen a PE, președintele PE l-a criticat pe premierul român Victor Ponta pentru folosirea termenului de “nazist” la adresa lui Elmar Brok. Liderul socialist – care e propunerea stângii pentru șefia Comisiei Europene – a subliniat că reputația lui Brok e dincolo de orice îndoială, că declarațiile sale despre abuzurile sistemului social din Germania au fost răstălmăcite și că Ponta a promis retragerea calificativului infamant. Socialiștii români sunt dezavuați de liderul lor”, scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul i-a cerut premierului să-și ceară scuze pentru declarațiile făcute la adresa lui Elmar Brok, europarlamentarului Monicăi Macovei și președintelui Traian Băsescu, pe care „premierul i-a asociat unui demers care nu există decât în mintea sa înfierbântată de populist uselist”, mai scrie Cristian Preda.

După ce europarlamentarul german Elmar Brok a propus amprentarea și expulzarea străinilor care abuzează de beneficiile, Victor Ponta a reacționat dur.

Avem politicieni demagogi, iresponsabili si populisti precum domnul Brok. Ăștia sunt prietenii lui Macovei (europarlamentarul PDL Monica Macovei – n.r.), ce va miră? De fapt, şi gândesc la fel, au o gândire nazistă”, a spus premierul.

În replică, Elmar Brok a declarat, într-un comunicat de presă: „Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu statul de drept este bine cunoscută, mă acuză acum că vreau ca regulile UE să fie respectate, cuvintele lui se vor întoarce împotriva sa. Nu ar trebui să trateze un prieten vechi al României aşa cum o face, decât dacă nu foloseşte această ocazie în scopuri populiste, motivate intern”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri