Îmbrânceli între jandarmi și protestatari la Universitate

Data publicării:
imbranceli

Spiritele s-au încins în momentul în care jandarmii au vrut să-l legitimeze pe unul dintre protestatari, iar acesta s-a opus.

„Ce secţie, mă, tu ai vreo secţie, mă? Cine eşti tu, mă? Eşti mare. Ai mâncat mult, mă?”, se adresa un bărbat jandarmilor.

În apărarea bărbatului au sărit câţiva oameni care se aflau la miting. În imagini se vede cum unul dintre protestatari profită de busculada creată pentru a-l lovi pe un jandarm.

Luat la întrebări de jandarmi, câteva minute mai târziu, omul a negat totul.

Să spună cineva de aici dacă eu am lovit vreun jandarm. Se duc şi se lovesc singuri! Ei au tras de mine toţi! Cum puteam să dau într-un om când eram ţinut de 10 jandarmi?! Sunteţi nebuni la cap, fraţilor”, a spus el.

Negociatorii chemaţi de urgenţă au reuşit să calmeze într-un final spiritele. Nu pentru mult timp. Cele două tabere s-au îmbrâncit din nou, când protestatarii au vrut să rupă rândurile şi să plece spre Guvern. Jardarmii nu le-au permis.

„Jandarmeria e aici ca să ne intimideze şi Jandarmeria face jocurile unui Guvern”, a spus un alt protestatar.

După aceste incidente, oficialii jandarmeriei au decis să suplimenteze numărul de forţe de ordine.

O parte dintre protestatari au preferat să părăsească Piața Universității. Numărul oamenilor este însă mare, asta deorece la mică distanță se afla un alt grup, care milita pentru drepturile câinilor maidanezi, și apoi s-au alăturat manifestanților împotriva gazelor de șist.

Cei circa 100 de protestatari au fost opriți de jandarmi să părăsească Piața, ei dorind să meargă spre guvern.

Câteva sute de oameni, veniţi din mai multe zone din ţară, participă la un protest faţă de explorarea gazelor de şist de la Pungeşti, în Vaslui. Oamenii au devenit violenți și au dărâmat o parte dintr-un gard care împrejmuia un teren unde Chevron intenționează să exploreze gaze de șist. Compania a anunțat că își suspendă temporar activitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri