Bărbatul mort în viitura din Arad a fost luat de ape în timp ce încerca să își salveze câinele

Data actualizării: Data publicării:
inundatii
Ploile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară FOTO: Facebook ISU Hunedoara

Ploile au făcut prăpăd într-o comună din Arad. Zeci de case au fost inundate și un om murit după ce a vrut să-și salveze câinele din curte. În câteva ore s-au strâns 100 de litri de apă pe metrul pătrat. Ministrul Mediului le-a promis oamenilor ajutoare de la Guvern, după ce prefectura va face un bilanț al pagubelor.

Satul Brazii, comuna Buceava, județul Arad. În localitate a plouat atât de tare, încât puhoaiele au luat casele cu tot cu oameni înăuntru.

Un bărbat de 70 de ani și-a salvat soția, ajutând-o să urce în podul casei, dar nu a putut să-și lase câinele singur și a coborât după el. Apa învolburată i-a înghițit, însă, pe amândoi. Bătrânul fost găsit mort la aproape 5 kilometri depărtare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Localnic: "A încercat să-și salveze câinele, pe nevastă-sa a salvat-o că a intrat în pod, a urcat pe scări în pod și el pe când să intre n-a mai reușit. Și a murit."

Localnic: "Dintr-o dată a început ploaia puternic și a venit viitura. În jumătate de oră a venit și a măturat tot. A luat tot. De nedescris. Nici n-am văzut în viața mea, nici nu vreau să mai văd".

Localnic: "Ceva de groază. Dintr-o dată o pocnitură, a venit val de apă încât n-ai avut timp să miști nimic. Ai dat numai la fugă înspre deal, ca să scapi cu viață.
Aproape 60 de case au fost distruse de viitură, în comuna Brazii, dar și drumurile de acces."

Citește și: GALERIE FOTO Viituri, inundații, podețe distruse și drumuri blocate de aluviuni. Imaginile dezastrului după codul roșu din ultimele 24 de ore 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri