Marcel Vela mulțumește românilor și vine cu un mesaj: Urmează o perioadă grea, mă bazez pe efortul fiecăruia dintre dumneavoastră

Data actualizării: Data publicării:
ID_40_OM_11_VELA_INQUAM_Octav_Ganea_resize
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni, în cadrul conferinței de presă în care a anunțat Ordonanța militară nr. 11, că urmează „o perioadă grea”, care trebuie gestionată cu aceeaşi atenţie, pentru că „este păcat să stricăm ce am realizat timp de două luni”.

Marcel Vela, ministrul de Interne: Aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru efortul pe care l-ați făcut, ca în aceste două luni de zile să fim responsabili, prevăzători și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă.

Știu că nu a fost ușor, știu că ați răbdat și că ați depus eforturi pentru a vă proteja pe dumneavoastră, pe cei dragi și de a avea grijă de cei din jurul dumneavoastră.

Trebuie acum să transmitem un gând pios și condoleanțe celor care au pierdut pe cei dragi. Dar în același timp trebuie să ne bucurăm că mulți români sunt astăzi printre noi și se bucură de viață datorită dumneavoastră.

Fiecare ați fost un erou, fie că ați fost medici în prima linie și ați salvat oameni, fie că ați fost în forțele de ordine și ați protejat cetățenii și bunurile, fie că ați suferit în zone de carantină sau ați stat în izolare, fie că ați lucrat într-o brutărie și ați frământat pâinea cea de toate zilele, sau ați condus un autobuz de transport public, ori ați trudit la locul de muncă.

Fiecare dintre dumneavoastră sunteți un erou și împreună am reușit ca România să fie astăzi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul Uniunii Europene, comparativ cu alte state care au pornit de la același nivel cu noi, la sfârșitul lunii februarie.

Urmează o perioadă grea, trebuie să o gestionăm la fel de atenți, pentru că este păcat să stricăm ceea ce am realizat în aceste două luni.

Eroi ați fost și dumneavoastră bunicii și părinții, care ați stat acasă și ați explicat copiiilor și nepoților dumneavoastră de ce trebuie să stea, să se păzească de o boală necunoscută, să nu se bucure de soare sau să nu meargă în vacanța de 1 Mai la mare. Sau unii dintre dumneavoastră ați suferit nemergând la biserică sau în alte locuri în care vă simțeați bine și vă bucurați de cei din jurul dumneavoastră.

Toate aceste eforturi trebuie să le analizăm să le cântărim și să decidem împreună că trebuie să fim extrem de vigilenți, extrem de responsabili și în continuare, pentru că acest virus nu i-a pauză, nu se odihnește și nici nu intră în vacanță.

Mă bazez pe efortul fiecăruia dintre dumneavoastră că în continuare vom avea grijă de sănătatea celor dragi și de sănătatea tuturor.

Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României.

Vă mulțumesc tuturor pentru acest lucru, pentru efort, pentru dăruire și patriotism.

Dumnezeu să binecuvânteze România! Multă, multă sănătate!

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri