Mărimea șpăgii, subiect de dezbatere între suspecți

Data publicării:
colaj spaga

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, este de părere că motivul reținerii acesteia este: „Fabuloasa şi exorbitanta sumă de 17.000 de euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte. Am întrebat procurorul de caz dacă doamna Bica este atât de periculoasă şi am întrebat dacă pentru această sumă de 17.000 de euro se impune arestarea preventivă.”

Despre mita considerată prea mică pentru a fi obiectul unei anchete a vorbit şi Elena Udrea, despre care procurorii spun că s-ar fi îmbogăţit cu 900.000 de euro din Gala Bute. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului nu a făcut însă referire la problemele ei, ci la ale premierului. Procurorii DNA spun că Victor Ponta ar fi câştigat ilegal 51.000 de lei.

„Numai în România se poate produce un asemenea scandal şi cutremur politic, cu prim-ministrul în funcţie pus sub acuzare pentru un prejudiciu inexistent (varianta lui Ponta) sau mărunt, de mai puţin de 12.000 de euro (varianta DNA). În ţara asta se fură zeci, sute de milioane de euro şi oamenii ăştia îl anchetează pe premier pentru o sumă mai mică decât primeşte într-o lună soţia sa la Bruxelles!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Un alt protagonist al dosarelor de corupţie a susţinut că nu ar trebui să fie cercetat de DNA întrucât faptele sale nu au legătură cu mita.

Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale a declarat că „totul se învârte în jurul acelor celebre venituri obţinute din creşterea caprelor şi struţilor.”

Cel mai mare sechestru pus de procurorii DNA a fost de 600 de milioane de euro şi a vizat conturile primarului suspendat al Primăriei Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi ale lui Vlad Moisescu, om de afaceri şi politician. Procurorii au descoperit un act prin care soacra lui Vlad Moisescu o împrumuta pe fiica sa cu 600 de milioane de euro. Procurorii au considerat că împrumutul este fictiv şi era un paravan pentru justificarea mitei primite de Andrei Chiliman şi subalternii lui de la oameni de afaceri care plăteau pentru a câştiga licitaţii în Sectorul 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri