Un bulgar suspect de coronavirus, prins într-un microbuz după ce a fugit dintr-un spital din Galați

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie pe strada
Sursa foto: Poliția Română/Facebook

Un cetăţean bulgar cu simptome de coronavirus a fugit dintr-un spital din Galaţi. În încercarea sa, el s-a urcat într-un microbuz cu destinația București, însă nu a apucat să plece. Astfel, şapte persoane din vehicul au ajuns într-un centru de carantină. Bulgarul s-a ales cu dosar penal.

Marți seara, Secţia 5 Poliţie din oraş a fost sesizată, prin apel unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, la un hotel din municipiul Galaţi, o persoană se simte rău, acuzând simptome de gripă.

Un echipaj de poliţie a mers la faţa locului şi a găsit un bărbat de 27 de ani, din Bulgaria, care a declarat că s-a cazat la hotel de puţin timp, venind din Republica Moldova. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a transportat la Spitalul de Boli Infecţioase pentru investigaţii.

Miercuri, la ora 14.55, poliţia a fost sesizată despre faptul că bulgarul a fugit din spital. Poliţiştii au descoperit că pacientul a tăiat plasa de protecţie de la geamul încăperii în care era izolat şi a dispărut.

După aproximativ 15 minute, poliţiştii l-au depistat la ieşirea din municipiul Galaţi, într-un microbuz care se îndrepta spre București. A fost transportat din nou la spital şi, ulterior, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma incidentului, şapte persoane au fost internate într-un centru de carantină din Galaţi. Este vorba despre pasagerii şi şoferul microbuzului în care s-a urcat bulgarul, în tentativa sa de a fugi din România.

Surse: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri