Crin Antonescu acuză „nerușinarea pesedistă”: Consideră țara, pur și simplu, feuda lor

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-16

„Nu am nimic de comentat nici despre acţiunile DNA, nici despre declaraţiile celor impricinaţi, care e normal să se apere. Este a doua zi consecutivă însă când primul ministru al României şi în acelaşi timp preşedintele principalului partid de guvernământ, domnul Victor Ponta, face declaraţii cu totul şi cu totul inacceptabile şi într-un stat de drept şi într-un stat care are istoria recentă a României. Faptul că a ajuns să compare aceşti oameni, domnnul Duicu, domnul Mazăre, alţi domni, cu martirii Revoluţiei din decembrie 1989, cu tinerii care au ieşit în stradă şi şi-au pierdut viaţa atunci este o dovadă de proaspătă, nebănuită de neruşinare pesedistă", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a reamintit  că și unii membri liberali au avut probleme cu justiția, când PNL se afla la guvernare. El a adus însă acuzații grave foștilor colegi social-democrați de alianță – faptul că leagă demersurile judiciare cu rezultatele electorale arată că au un program ascuns prin care țara va fi subordonată unui singur partid, PSD: „Am avut şi am exprimat şi noi îndoieli faţă de anumite momente din cursul cercetării şi am apărat prezumpţia de nevinovăţie până când s-a dat o sentinţă definitivă. Niciodată n-am făcut însă o legătură între o cercetare judiciară şi rezultatele electorale. Aceste declaraţii ale dnului Ponta ne arată foarte clar care e proiectul PSD pentru această ţară, e un proiect nu în care PSD face ceva pentru această ţară, ci această ţară urmează să fie pusă să facă ceva pentru PSD, să execute ordinele PSD, să fie poligonul, terenul de încercare pe care acest partid, conducătorii săi (...) înţelege să practice într-o ţară pe care o consideră pur şi simplu feuda lor", a argumentat liderul PNL.

Ce a spus Victor Ponta

Premierul Victor Ponta, lider PSD, a comentat scurt, marţi, informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Radu Mazăre, spunând că „7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Ulterior, Ponta a afirmat că are o părere foarte bună despre Radu Mazăre, ca şi majoritatea cetăţenilor Constanţei, şi a susţinut că şi în 2012, după referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, „s-a pornit un val de anchete" pentru ca USL să nu fie votat în decembrie.

De asemenea, Ponta le-a spus, marţi, preşedinţilor de consilii județene, reuniţi la Palatul Parlamentului, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte. Premierul le-a dat asigurări că el personal şi Guvernul îi vor sprijini.

„Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni”, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax. „Cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri