Dacian Cioloș dă de înțeles că USR PLUS iese de la guvernare: „Acesta nu mai e guvern de coaliție”

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos ID104007_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS a reacționat la decizia premierului Cîțu de a-l demite pe ministrul justiției, Stelian Ion. Cioloș spune, pe Facebook, că premierul „a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS”. „Acesta nu mai e guvern de coaliție”, a concluzionat Dacian Cioloș.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz.

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Miercuri seară, premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis președintelui României cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion, ministrul justiției. 

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

Anterior, celălalt co-președinte al partidului, vicepremierul Dan Barna, a spus că „Florin Cîțu trebuie să plece” pentru că „a arătat în această seară că nu poate conduce nimic”.

La această oră este în desfășurare o ședință a USR PLUS în care se discută despre ieșirea de la guvernare a partidului. Surse din partid susțin că la finalul ședinței va fi luată o decizie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri