VIDEO. Incidente la Galați, la încheierea mitingului PSD. Mod inedit de protest al manifestanților

Data actualizării: Data publicării:
proteste galati

Mitingul PSD de la Galați, la care au participat sâmbătă liderul Liviu Dragnea, dar și Viorica Dăncilă, a avut parte, așa cum s-a întâmplat și în alte orașe, de o contramanifestație. 

Au fost momente tensionate la Galaţi. Contramanifestanţii au blocat principalul bulevard din oraş, au încercat de mai multe ori să rupă cordonul de jandarmi şi au blocat plecarea autocarelor cu susţinători ai social-democraţilor.

Manifestanții anti-PSD - în jur de 1.000 - s-au strâns începând cu ora 10:00, de o parte a bulevardului Brăilei, unde au fost mobilizate forțe ale Jandarmeriei. „Hoții!” a fost sloganul strigat cu precădere. Manifestanții au avut steaguri tricolore și vuvuzele și au făcut un zgomot infernal, împingându-se când și când cu jandarmii.

„Să se facă ceva cu Galațiul, este un oraș gri, este un oraș murdar, este un oraș trist, toate lumea este tristă, nimeni nu mai râde, nimănui nu-i mai merge bine”, spune o femeie.

„Tinerii trebuiesc treziți la viață pentru că, din păcate, eu am discutat cu tineri care gândesc ca oameni de 70 de ani, asta mă sperie pe mine cel mai mult”, a declarat o altă manifestantă.

De cealaltă parte a bulevardului, în fața Casei de Cultură, mitingul PSD - la care social-democrații susțin că au venit 30 000 de persoane - a început la 11:00 și s-a încheiat în aproximativ o oră. La plecare, autocarele cu simpatizanți PSD au avut dificultăți să înainteze, întrucât manifestanții anti-PSD s-au pus pe jos, pe stradă, într-un protest de tip sit-in. Au strigat „hoții”, au aruncat cu diverse obiecte, au bătut cu pumnii, astfel că vehiculele au fost nevoite să dea înapoi, relatează corespondentul Digi24 la fața locului. Mulţi au coborât din autocare și au luat-o la fugă printre blocuri. Deputatul PSD de Galaţi Nicolae Bacalbaşa a încercat în zadar să-şi croiască drum prin mulţimea de protestatari furioşi.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost prezent la mitingul PSD îmbrăcat într-un halat alb de medic. Cunoscut pentru excentricitățile sale de limbaj, el a folosit un cuvânt jignitor la adresa manifestanților atunci când reporterul Digi24 a încercat să-i ia o declarație. Un telespectator Digi24 a surprins momentul în care Nicolae Bacalbașa, aflat într-o mașină, își face cu greu loc prin mulțime, în huiduieli, la încheierea mitingului PSD:

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut sâmbătă, la mitingul PSD de la Galaţi, că un grup de bătăuşi merge prin ţară după liderii PSD, concluzia sa fiind că „Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta”.

„Ură, venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem noi în ţară, este un grup de bătăuşi care umblă după noi. Aseară, aici la Galaţi, le-au găsit la ei bolovani, pietre şi bâte. Iohannis şi gaşca  lui vor să conducă România cu bâta. Putem să-i lăsăm noi să conducă această ţară?”, a întrebat Dragnea.

Citiți și: 

FOTO. Șefa ISJ Arad a cerut sancționarea elevilor care au huiduit-o pe Dăncilă. Ea a fost alături de premier

Scandal după ce mai mulți elevi au protestat față de Dăncilă. ISJ Arad cere explicații

VIDEO După ce a fost huiduită la Arad, Viorica Dăncilă, aşteptată de protestatari şi în Timiş

VIDEO. Cum a păcălit un ieșean securitatea la mitingul PSD: I-am strigat „Esti un nimic, infractorule! Moldova nu te vrea”

FOTO & VIDEO. Mii de ieșeni au ocupat Piața Unirii, unde a avut loc mitingul PSD

VIDEO. Florin Morariu, eroul unui atac terorist din Anglia, rupe un steag PSD la mitingul din Iași

Liviu Dragnea îi atacă pe protestatarii anti-PSD de la Iași: „Derbedei care umblă pe lângă scenă”

Reacția Vioricăi Dăncilă, după ce a fost huiduită la Arad: „Sunt siderată de ce ceea ce pot să spună”

Dragnea amenință că PSD și-ar putea trimite oamenii „care sunt foarte nervoși” să facă o contramanifestație la mitingul PNL

Klaus Iohannis începe mitingurile pentru referendum. Războiul cu Dragnea pentru Iași

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri