Concentrație de nave „neidentificate” în zona din Marea Neagră unde s-a prăbușit drona americană

Data actualizării: Data publicării:
marine
Concentrație de nave neidentificate în Marea Neagră, în zona unde s-a prăbușit drona americană. Captură foto: marinetraffic.com

Aplicațiile de monitorizare în timp real a traficului maritim pe mările și oceanele lumii prezintă o concentrație neobișnuită de nave neidentificate în zona din Marea Neagră unde armata SUA susține că s-a prăbușit o dronă de supraveghere MQ-9 Reaper. Respectiva dronă a fost atacată zilele trecute de avioane militare rusești, într-un incident petrecut în apele internaționale la aproximativ 150 de kilometri de peninsula Crimeea.

Din imaginile furnizate de aplicații precum Marine Traffic sau Vessel Finder, se observă o concentrație cinci nave care, spre deosebire de celelalte aflate în regiune, nu pot fi identificate precis (ex: denumire, clasă, tonaj, pavilion etc.).

Aplicațiile maritime precizează doar că navele sunt din categoria „Other type/Auxilliary” (alt tip/navă de tip auxiliar) sau „Tugs and Special Crafts” (remorchere sau nave speciale).

vessel finder
Concentrație de nave neidentificate „auxiliare” în Marea Neagră în zona unde s-a prăbușit drona americană. Captură foto: Vessel Finder

Oficialii americani presupun că Rusia a recuperat deja joi câteva bucăți din drona de supraveghere americană doborâtă marți de un avion de luptă rusesc în Marea Neagră. Kremlinul a anunțat de asemenea că încearcă să recupereze respectiva aeronavă.

Forțele aeriene ale SUA au publicat o hartă cu locațiile și momentele interceptării, coliziunii și prăbușirii dronei MQ-9 Reaper, care a fost atacată de avioane Suhoi Su-27 decolate din Crimeea.

sssss

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Astfel, drona Reaper a fost interceptată la aproximativ 40-50 de mile nautice (circa 90 de kilometri) de coastele peninsulei Crimeea. Coliziunea dintre avionul rusesc și drona americană s-a produs la circa 100 kilometri de Crimeea, iar prăbușirea dronei la aproximativ 150 de kilometri.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri