Elon Musk le cere fanilor săi să voteze cu republicanii în alegerile de marți

Data publicării:
Elon Musk cu un microfon în mână
Elon Musk. Foto: Profimedia Images

Elon Musk, noul proprietar al Twitter și cel mai bogat om al planetei, le recomandă americanilor să voteze cu republicanii la alegerile intermediare din 8 noiembrie, relatează Reuters.

„Pentru votanții independenți: Împărțirea puterii blochează excesele ambelor partide, prin urmare, eu recomand votarea republicanilor în Congres, în condițiile în care președinția aparține democraților”, a scris Musk pe Twitter.

În ultima perioadă, Elon Musk a devenit tot mai implicat în competiția politică din Statele Unite, preluând tezele de propagandă ale republicanilor legate de „libera exprimare” pe rețelele sociale.

Mai mult, miliardarul a iscat controverse și atunci când a propus un „plan pentru pace” în Ucraina, plan prin care guvernul de la Kiev ar fi trebuit să facă concesii teritoriale agresorilor. În fapt, așa-zisele propuneri ale miliardarului american erau foarte similare cu revendicările regimului de la Kremlin față de Ucraina invadată.

De când a preluat conducerea Twitter, Musk a fost criticat de organizațiile pentru drepturi civile pentru poziția sa în ce privește felul în care este moderat conținutul pe rețeaua socială. Este de așteptat ca abordarea „liberei exprimări totale” a lui Musk va duce la o creștere a volumului dezinformării și discursului urii pe platformă.

Alegerile intermediare de marți, în care se dispută toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și o parte a locurilor din Senat, reprezintă un test dificil pentru democrați, care controlează, în prezent, ambele camere ale Congresului.

Sondajele au arătat, în ultimele zile, un avans puternic al republicanilor care par, acum, că vor reuși să obțină majorități în ambele camere, în ciuda faptului că democrații au condus în sondaje la Senat o lungă perioadă.

Musk a mai spus, în trecut, că îi va vota pe republicani, dar susține că sprijinul său este pentru „politicieni moderați din ambele tabere”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri