Avalanșă de bombe ascunse în scrisori, în Spania. Și Pedro Sanchez a primit una

Data actualizării: Data publicării:
Pedro Sanchez gesticulează în timpul unui discurs
Prim-ministrul guvernului Spaniei, Pedro Sanchez. Foto: Profimedia Images

Biroul premierului spaniol Pedro Sanchez a primit pe 24 noiembrie o scrisoare care conţinea un dispozitiv exploziv, informează Politico. Potrivit Ministerului spaniol de Interne, 4 astfel de plicuri care conţin „material pirotehnic” au fost trimise, dintre care unul a explodat miercuri la ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat. Un colet asemănător a fost descoperit și la o bază a forțelor aeriene din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid.

Scrisoarea cu dispozitiv exploziv adresată premierului Sanchez a fost livrată prin poștă și este „similară prin caracteristici și conținut cu cele primite de Ambasada Ucrainei la Madrid, de compania Instalaza din Zaragoza și de Baza Aeriană Torrejón.”

Compania spaniolă de armament Instalaza, care produce lansatoarele de grenade pe care Spania le-a furnizat Ucrainei, a primit miercuri o scrisoare cu dispozitiv exploziv, care a fost detonată de poliție.

O altă scrisoare-bombă a fost trimisă joi către Centrul de Sateliți al bazei aeriene Torrejón de Ardoz și a fost detectată de forțele de securitate înainte de a putea face daune.

Ministerul de Interne a declarat că a ordonat „Poliției Naționale și Gărzii Civile să ia măsuri extreme pentru protejarea administrațiilor publice și a clădirilor, în special în ceea ce privește controalele livrărilor prin poștă”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri