Roland Garros 2019. Simona Halep se califică în optimi, după o victorie obținută în mai puțin de o oră

Data actualizării: Data publicării:
simona halep roland garros 2019
Simona Halep. Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, pentru a opta oară pe Lesia Tsurenko din Ucraina, locul 27 WTA, în turul al treilea al turneului de la Roland Garros 2019 și s-a calificat în optimile competiției după un meci care a durat mai puțin de o oră. 

ACTUALIZARE. Irina Begu (116 WTA) a pierdut meciul  cu americanca Amanda Anisimova (locul 51 WTA), după două seturi 6-7 (6-8), 4-6, deși în primul set reușise să revină în joc după ce a fost condusă cu 3-0. Simona Halep rămâne astfel singura româncă ce merge mai departe la Roland Garros în competiția de simplu.

Citiți și:  Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer i-au învins pe gemenii Bryan şi sunt în sferturi la Roland Garros

ACTUALIZARE. O nouă surpriză înregistrată sâmbătă la Roland Garros 2019 ar fi, aparent, în avantajul Simonei Halep. Adversara româncei din optimile competiției este o sportivă care ocupă în prezent locul 104 WTA: poloneza Iga Swiatek.

Citiți și:  Roland Garros 2019. Surpriză uriașă: Serena Williams și liderul mondial, Naomi Osaka, au fost eliminate. Ce se schimbă în clasamentul WTA


Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria obţinută cu 6-2, 6-1, cu Lesia Ţurenko din Ucraina, că meciul a fost unul complicat decât ar putea părea, chiar dacă scorul nu arată acest lucru.

„A fost un meci complicat, chiar dacă scorul nu arată neapărat asta. A trebuit să fiu concentrată, am făcut tot ce am putut pentru a o domina şi sunt foarte bucuroasă că am reuşit să mă calific în al patrulea tur. Mă gândesc în toate zilele la victoria mea de aici, de anul trecut, este cea mai frumoasă amintire din viaţa mea”, a declarat Simona Halep, după meci, potrivit news.ro.

Ucraineanca a acuzat unele probleme medicale în cursul setului al doilea, solicitând intervenţia unui fizioterapeut înainte de a putea relua jocul. „Nu am simţit că am jucat cu o adversară accidentată. Meciul a fost greu, chiar dacă scorul nu o arată”, a comentat Halep, la finalul partidei cu Lesia Tsurenko.

Dacă Simona Halep ajunge în sferturi, ea va depăși și suma de 30 de milioane de dolari câștigați în carieră din tenis.

Simona Halep: Mă așteptam la un meci mai dificil

„Ca să fiu sinceră, mă aşteptam la un meci mai dificil. Atunci când joc împotriva ei, deseori îmi este greu. În cel de-al doilea set, ea şi-a schimbat strategia, a lovit puternic şi a vrut să termine rapid punctele, din acest motiv a ratat atât de mult (32 de greşeli directe)”, a declarat ulterior Simona Halep la conferinţa de presă, relatează Agerpres.

„Mi-am pus în minte că trebuie să rămân solidă, să fiu mai agresivă şi să rămân mai aproape de linia de fund, ceea ce am şi făcut, iar atunci când am ocazia să deschid mai mult terenul. Am reuşit un meci bun, am jucat mai bine decât în tururile precedente şi m-am simţit mai bine”, a mai spus nr. 3 WTA.

Simona Halep (27 ani), deţinătoarea trofeului la competiţia pariziană, şi-a asigurat un cec în valoare de 243.000 de euro şi 240 de puncte WTA în urma acestui succes. Românca a dominat cu autoritate întâlnirea.

În turul următor, Simona Halep va juca cu câştigătoarea meciului dintre portoricana Monica Puig, campioana olimpică en titre, şi poloneza Iga Swiatek. 

ACTUALIZARE. Simona Halep câștigă setul al doilea cu 6-1. Victoria, și calificarea în optimi, a venit după un meci care a durat numai 53 de minute, încheiat cu scorul de 6-2, 6-1.

ACTUALIZARE. Simona Halep este la un game de câștigarea meciului: are 5-1 în setul al doilea.

ACTUALIZARE. Simona Halep conduce cu 3-0 în setul al doilea al meciului cu Lesia Tsurenko.

ACTUALIZARE Simona Halep câștigă primul set cu 6-2.

ACTUALIZARE. 4-2 pentru Simona Halep în setul 1.

ACTUALIZARE. Meciul a început. Simona conduce cu 2-1 în setul 1.

Și Irina Begu (116 WTA) are meci împotriva americancei Amanda Anisimova (locul 51 WTA), tot pentru calificarea în optimile French Open. Partida e programată pentru ora 18:00.


Meciul Simonei Halep va fi primul de pe terenul Philippe Chatrier. Dacă Irina Begu și adversara ei nu s-au mai întâlnit până acum, Simona Halep și Lesia Tsurenko se întâlnesc pentru a opta oară.

Simona Halep (27 ani), numărul 3 WTA, care în turul al doilea a trecut cu emoții de poloneza Magda Linette, scor 6-4, 5-7, 6-3, a câştigat toate cele șapte dueluri avute până acum cu ucraineanca Lesia Tsurenko, două chiar anul acesta, la Doha, cu 6-2, 6-3, în optimi, şi la Dubai, cu 6-3, 7-5, tot în optimi. De remarcat că niciunul dintre cele şapte meciuri nu a avut loc pe zgură, singurul de trei seturi având loc pe iarbă.

Citiți și: Simona Halep, despre meciul cu Magda Linette: Trebuie să lucrez mai mult să fiu agresivă

La ediţia de anul trecut, Lesia Tsurenko s-a oprit în optimi la Roland Garros, cel mai bun rezultat al său la Paris.

Primele patru întâlniri între Simona Halep și Lesia Tsurenko au avut loc până în 2014, când ucraineanca i-a luat româncei singurul set, la Wimbledon, iar a cincea s-a desfăşurat la ediţia din 2018 a turneului de la Cincinnati, când Halep s-a impus în sferturi, cu 6-4, 6-1.

Lesia Tsurenko (27 WTA) are în palmares 4 turnee WTA câștigate în carieră. Este vorba de Istanbul 2015, Guangzhou 2016, şi Acapulco 2017 şi 2018. În acest sezon, până la Roland Garros, Lesia Tsurenko a avut un bilanț dezastruos pe zgură: pierduse toate cele 3 partide jucate pe această suprafață. Cea mai bună clasare a Lesiei Tsurenko în clasamentul WTA a fost locul 23 WTA, scrie digisport.ro.

Horia Tecău şi Marius Copil s-au calificat în optimi la dublu

Perechile Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie 10, şi Marius Copil/Rohan Bopanna (România/India) s-au calificat, vineri, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Roland Garros.

Copil şi Bopanna au învins în turul doi echipa franceză Benjamin Bonzi/Antoine Hoang, scor 6-4, 6-4. În runda următoare, cei doi sportivi vor întâlni perechea sârbă Dusan Lajovic/Janko Tipsarevic.

Tecău şi Rojer au trecut de perechea Ricardas Berankis/Yoshihito Nishioka (Lituania/Japonia), scor 6-3, 6-3, şi vor juca în faza următoare cu fraţii Mike şi Bob Bryan, favoriţi 7.

Naomi Osaka se menţine pe primul loc WTA. Marea surpriză: eliminarea Karolinei Pliskova

Japoneza Naomi Osaka va fi lider WTA şi la finalul turneului de la Roland Garros, menţinerea pe primul loc fiindu-i asigurată de eliminarea Karolinei Pliskova în turul trei al competiţiei.

Karolina Pliskova ocupă locul doi în clasamentul mondial şi avea şanse să o devanseze pe Naomi Osaka.

Simona Halep, locul 3 WTA, nu are suficiente puncte pentru a avea vreo şansă la primul loc, chiar dacă câștigă turneul și-și apără punctele de anul trecut, când a obținut trofeul.

Alte eliminări-surpriză. Sloane Stephens, finalista de anul trecut, calificare cu emoții

Kiki Bertens, numărul 4 mondial, a abandonat în turul doi, Angelique Kerber (5 WTA) a fost eliminată în primul tur, iar Petra Kvitova (6 WTA) nu participă la turneu.

Vineri, jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de croata Petra Martic, locul 31 WTA, în turul al treilea al French Open.

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, fost lider mondial, s-a calificat pentru a şasea oară consecutiv în optimi de finală la Roland Garros, după o victorie neaşteptat de clară cu ucraineanca Elina Svitolina, 6-3, 6-3, obținută într-o oră şi 28 de minute. Muguruza este acum locul 19 WTA, iar Svitolina este pe poziţia a 9-a în ierarhia mondială. Câştigătoare în 2016 la Roland Garros, spaniola va juca în optimi cu Sloane Stephens, a şaptea favorită.

În ceea ce o privește pe Sloane Stephens, finalista de anul trecut de la Roland Garros, a avut mari emoţii pentru a se califica în optimile de finală de la Paris. Sportiva din SUA, cap de serie numărul 7, s-a impus după un adevărat thriller, în disputa cu Polona Hercog (71 WTA): 6-3, 5-7, 6-4, scrie digisport.ro.

Într-o zi în care Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Elise Mertens sau Belinda Bencic au părăsit competiţia, Stephens a trecut de la extaz la agonie în duelul cu sportiva din Slovenia. La fel ca şi Halep cu Linette, meciul părea că se îndreaptă spre un final previzibil. Sloane a servit la 5-4 în setul secund pentru meci şi a avut 4 mingi de meci. Hercog a revenit incredibil şi şi-a adjudecat 3 game-uri la rând, trimiţând disputa în decisiv.

În optimi a acces și Marketa Vondrousova (din Cehia), care a eliminat-o pe Carla Suarez (Spania/nr. 28 WTA), scor 6-4, 6-4.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri