Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, votați în CEx. Miniștrii pe care ar trebui să-i înlocuiască nu demisionează

Data actualizării: Data publicării:
colaj olguta vasilescu mircea draghici

Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici sunt noile propuneri de miniștri din partea PSD. Cei doi au fost votați în unanimitate de liderii PSD care au participat la ședința Comitetului Executiv Național.

 

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă a spus că nu a trimis din nou cererile de revocare ale celor doi miniștri, de la Transporturi și Dezvoltare, pentru că sunt deja la Cotroceni, dar că a trimis deja propunerile de numire ale Olguței Vasilescu și lui Mircea Drăghici.

Întrebată de ce nu demisionează cei doi miniștri pe care Iohannis nu i-a revocat, Lucian Șova și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a spus: „Nu pot răspunde eu”.

Liviu Dragnea a spus că așteaptă demisiile de onoare de la Paul Stănescu și Lucian Șova din funcțiile de miniștri. Șova a anunțat deja că nu demisionează, iar Pau Stănescu a spus că „va face propria analiză şi va decide în consecinţă”.

„Consider că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Bineînțeles, nu în același timp. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor pentru că e foarte implicată. La Ministerul Dezvoltării, dacă nici un fost primar nu e bun pentru această funcție, mă întreb retoric cine e bun?”, a spus Viorica Dăncilă.

Olguța Vasilescu a spus că și-ar fi dorit Ministerul Transporturilor pentru acolo este nevoie de „un om ferm” și că ar fi dorit să „urnească lucrurile” acolo și că la Ministerul Muncii și-a îndeplinit „97 la sută” din obiective.

Întrebat ce se întâmplă dacă președintele Klaus Iohannis refuză din nou propunerile de miniștri, va acționa „conform Constituției”, dar nu a dorit să precizeze dacă ia în calcul și suspendarea președintelui.

Pe de altă parte, întrebată de ce s-a opus la CEx-ul de luni excluderii lui Paul Stănescu, Viorica Dăncilă a răspuns: „Aceasta a fost opțiunea mea, dar în același timp, trebuie să respect votul din CEx. Suntem un guvern politic”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri