Bucureștenii, confuzi după haosul din deciziile autorităților: Nu știu dacă masca este obligatorie sau nu, pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
Oameni cu mască pe stradă.
Oameni cu mască pe stradă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După câteva zile de bâlbâieli ale autorităților, bucureștenii sunt confuzi. Unii știu că masca trebuie purtată pe stradă, alții că doar în spațiile exterioare aglomerate, precum piețele sau Centrul Vechi. Autoritățile promit să reglează situația.

Inițial autoritățile au anunțat că masca va deveni obligatorie în Capitală imediat ce trece de 6 infectări la mia de locuitori. Documentele oficiale de la la nivel național se contrazic însă cu cele din București.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: În hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență scrie că masca devine obligatorie pe stradă după o incidență de 6 la mie. În ordinul comun al Ministerului Sănătății și cel al Ministerului de Interne masca este obligatorie în spațiile aglomerate. Același lucru este specificat și în hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de urgență din București.

Cu aceste contradicții, bucureștenii au început să poarte mască pe stradă: unii de frica bolii, alții de frica amenzilor.

Reporter: Obligatorie sau nu?
Bărbat: Masca, da este obligatorie Da!
Femeie: Peste tot și în interior și peste tot.

Citiți și:

Haos în deciziile autorităților. Comitetul pentru Situații de Urgență din București trebuie să schimbe decizia privind restricțiile

Restricții în Capitală: Carantină de noapte pentru nevaccinați. Reguli mai relaxate pentru vaccinați sau trecuți prin boală

Reporter: Obligatorie sau nu?
Femeie: Cred că doar în locurile aglomerate.
Reporter: Au fost clare autoritățile?
Femeie: Nu chiar, am stat, m-am informat, am citit un pic.
Femeie: Nu este obligatorie, doar în spațiile aglomerate, în piețe

Oamenii se plâng că autoritățile au creat confuzie.

Bărbat: Zice că peste 6, peste 7, peste 8 nu spune, dom'le de la 6 încolo pune mâna și poartă mască, dăm drumul la mască peste tot.
Femeie: Nu prea sunt clari, dar eu mai citesc și pe facebook din mai multe.

Între timp autoritățile spun că vor regla situația.

Lucian Bode, ministrul de Interne: Vom veni cu acel ordin comun, MS - MAI, azi, cel mai târziu mâine dimineață, în care vom explica care sunt excepțiile. E anormal să porți mască în parc, în momentul în care participi cu 10 prieteni, maxim cum prevede legea, la activitate sportivă.

Masca nu a mai fost obligatorie pe străzile din București din luna mai a acestui an, atunci când numărul cazurilor de coronavirus au scăzut.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri