Prima decizie a noului șef interimar al Camerei Reprezentanților a fost să-i evacueze pe foștii lideri democrați din birourile lor

Data publicării:
Nancy Pelosi și Steny Hoyer
Democrații Nancy Pelosi și Steny Hoyer au fost dați afară din birouri de nou conducere republicană a Camerei Reprezentanților. Foto: Profimedia Images

Noul șef interimar al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Patrick McHenry, a dat afară din birouri doi aleși democrați de rang înalt – fosta președintă a Camerei, Nancy Pelosi, și reprezentantul senior Steny Hoyer, relatează BBC. McHenry a luat decizia de a realoca birourile celor doi imediat după ce și-a preluat funcția, în urma demiterii lui Kevin McCarthy de către colegii săi de partid.

Celor doi aleși democrați li s-a comunicat că ușilor de la birourile lor li se vor schimba cheile începând de miercuri.

Evacuarea democraților din birourile lor vine la puțin timp după demiterea lui Kevin McCarthy de la șefia Camerei, marți, și după numirea lui Patrick McHenry, un apropiat al acestuia ca interimar.

Nancy Pelosi, care nu se află la Washington în aceste momente și nu-și poate lua lucrurile din birou a spus că decizia este „o încălcare fără precedent a protocolului tradițional”.

Biroul fostei șefe a Camerei va aparține, de acum, chiar lui McCarthy, a anunțat congresman-ul republican Garret Graves, miercuri, motivând prin faptul că biroul trebuie să aparțină „președintelui precedent”.

„Acum, după ce ea și ceilalți democrați au făcut în așa fel încât să existe un alt președinte precedent, s-a scos singură din birou. A fost o decizie luată de democrați și de președinta Pelosi de a da acest birou lui McCarthy”, a spus el.

„Deși are o mulțime de decizii importante de luat, pe care noi toți le așteptăm, noua conducere republicană a decis ca prima sa acțiune să fie să-mi ordone mie să părăsesc biroul de la Capitoliu.

Din păcate, pentru că sunt în California să aduc un omagiu dragii mele prietene Dianne Feinstein, nu voi putea să-mi iau lucrurile din birou la acest moment”, a transmis Pelosi.

Obiectele personale ale fostei șefe a Camerei au fost împachetate de marți dimineață cu ajutorul personalului angajat de succesorul ei la conducerea conferinței democrate de la Cameră, Hakeem Jeffries.

Deși Pelosi a dat vina pe președintele interimar al Camerei, decizia a fost impusă, cel mai probabil, din partea lui McCarthy însuși, care intenționează să folosească spațiul ca pe biroul său personal după demiterea din funcție, de marți.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri