Novak Djokovic spune că nu e antivaccinist, dar că preferă să rateze trofee decât să-și facă vaccinul anti-COVID

Data publicării:
Novak Djokovic părăsește Australia prin aeroportul din Melbourne.
Novak Djokovic aa fost expulzat din Australia pentru că nu avea vaccin anti-COVID. Foto: Profimedia Images

Jucătorul de tenis Novak Djokovic spune că preferă să rateze noi trofee decât să fie obligat să-și facă vaccinul împotriva COVID-19. Totuși, vedeta spune că nu este antivaccinist, relatează BBC.

Djokovici a spune că, în schimb, suține dreptul oamenilor de a alege să-și facă sau nu un vaccin. Întrebat de BBC dacă este gata să-și sacrifice participarea la turnee de mare șlem precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin, el a răspuns: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”.

„Încerc să fiu deschis cu privire la posibilitatea de a mă vaccina în viitor, pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv cea mai bună soluție pentru a pune capăt pandemiei”, a adăugat sportivul, exprimându-și totuși speranța că în viitor se vor schimba condițiile pentru participarea la turnee.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus și să vedem, sperăm, un final în curând. Înțeleg că există multe critici și că oamenii au teorii despre cât de convenabil a fost că am avut COVID în decembrie, chiar înainte de Australian Open, dar nu ești norocos când faci COVID”, a adăugat el.

Djokovic a fost explulzat din Australia luna trecută, după ce guvernul i-a anulat viza pentru că nu era vaccinat.

Judecătorii care au luat această decizie au spus că poziția sa antivaccinare ar fi putut influența oameni de toate vârstele care îl apreciază ca sportiv. Totodată, judecătorii au ținut cont că Djokovic a participat la un interviu, deși era confirmat pozitiv cu coronavirus.

Potrivit unui test pe care l-a furnizat autorităţilor australiene, Djokovic a fost depistat pozitiv la COVID-19 pe 16 decembrie, dar a doua zi a participat la un eveniment public. Un alt test efectuat pe 22 decembrie a fost negativ.

Însă validitatea acestor teste a fost pusă în discuție în mass-media, inclusiv de către BBC, din cauza numerelor lor de serie. Procurorii din Serbia spun, pe de altă parte, că nu există dovezi care să sugereze că Novak Djokovic a prezentat autorităților australiene teste COVID falsificate. Potrivit anchetatorilor sârbi, certificatele prezentate sunt valide.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri