Celebrele gafe ale premierului Viorica Dăncilă - de la „imunoglobină”, la „douăzeci-douăzeci” și „privelegiați”

Data publicării:
viorica dancila_govro

Premierul României, Viorica Dăncilă, ar putea concura cu succes la tilul de regină a gafelor. De când a preluat funcția de prim ministru, Dăncilă a ținut frecvent prima pagină a ziarelor cu greșelile de exprimare pe care le-a comis  în interviuri sau declarații de presă.

Iată care sunt cele mai cunoscute dintre gafele comise de Viorica Dăncilă:

Viorica Dăncilă a inclus Iranul și Pakistanul în UE


Într-un interviu în care vorbeşte despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă spunea că Iran şi Pakistan sunt state membre ale Uniunii Europene. Viorica Dăncilă, pe atunci membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European, se afla, în momentul realizării interviului, la Geneva, unde participa din partea Parlamentului European la reuniune ONU pe această temă.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit într-o ședința de Guvern despre Euro „douăzeci-douăzeci”


Premierul României Viorica Dăncilă a pronunțat Euro „douăzeci-douăzeci”, în loc de Euro 2020 (două mii douăzeci), într-o recentă sedința de Guvern. Gafă memorabilă a fost făcută în contextul aprobării indicatorilor tehnico-economici privind consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu” pentru Campionatul European de Fotbal.

Parteneri „privelegiați”, una dintre cele mai cunoscute gafe ale Vioricăi Dăncilă. CTP: Sunt cu toții împărați ai tupeului!


Doamna Dăncilă este un produs tipic al învățământului de după 1989, care a dat fabrici de impostori, consideră Cristian Tudor Popescu. El a comentat la Digi24 greșelile dese de limbă română pe care le face premierul Viorica Dăncilă, una dintre cele mai cunoscute fiind exprimarea „parteneri privelegiați”, folosită într-o conferința de presă comună cu omologul italian.

Viorica Dăncilă, gafă în plen: Adversarii PSD au contestat programul de guvernare care, vă spun sincer, nu a făcut bine României


Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a încurcat de câteva ori într-un discurs ținut în plenul Parlamentului. La un moment dat, premierul a afirmat că „programul de guvernare a făcut rău României”, încercând să spună, de fapt, că toate criticile aduse de adversarii PSD au dăunat țării.

Premierul Dăncilă, probleme cu un cuvânt: a spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”


Premierul Viorica Dăncilă a rostit, într-o ședința de guvern, de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, citind din laptop ceea ce avea de spus despre cea mai nouă și mai acută criză din sistemul de sănătătate românesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri